Julpäron

Julpäron

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(27 st)

Saffransgula, kryddiga päron i en vacker glasburk ger högsta stilpoäng.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 15 st

  • 1½ kg små fasta päron

Lag:

  • 1 liter vatten
  • 8 dl strösocker
  • 1 pkt saffran à 0,5 g
  • 2 kanelstänger
  • 2 bitar torkad ingefära
  • 1 krm kardemummakärnor

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp lagen i en kastrull och ställ den vid sidan om plattan. Skala päronen och låt stjälkarna sitta kvar. Lägg ner dem efterhand i lagen. Koka upp och låt sedan koka på svag värme 15 – 20 min. Lägg päronen i glasburkar och häll över lagen. Låt stå kallt minst 1 dygn.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem