Juliga chokladkakor med kristyr

Juliga chokladkakor med kristyr

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

1 tim

Klassiska mördegskakor som smaksätts med kakao och piffas med kristyr - för alla julfantaster som nödvändigtvis inte älskar pepparkakor. Psst, man blir snäll av dessa också!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Receptet gäller för 50 st

Mördegskaka:

Kristyr:

  • 1 äggvita
  • 3 dl florsocker
  • 2 krm ättiksprit 12%

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

Arbeta ihop smör, mjöl, äggula, socker, kakao och vaniljsocker i en matberedare eller på en bänk. Platta ut degen, lägg den i plastpåse och låt vila i kyl minst 30 min. Sätt ugnen på 175°. Kavla ut degen tills den är ca ½ cm tjock. Stansa ut kakor med hjälp av pepparkaksformar. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna helt. Rör eller vispa ihop äggvita, socker och ättiksprit till en jämn och blank massa. Lägg den i en spritspåse och garnera kakorna.

Tips:

Gott att blanda rivet apelsin- eller citronskal i kristyren.

Tips:

4 dl florsocker ger en hårdare kristyr. Bra för att spritsa mönster.
3 dl florsocker ger en rinnigare kristyr. Bra om du vill fylla i större områden eller täcka hela kakor.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 70 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut

Andra goda förslag