Julgröt med kardemumma och lönnsirap

20 min Efterrätt Frukost Mellanmål
 Julgröt med kardemumma och lönnsirap

Nymortlade kardemummakärnor ger underbar smak till denna lyxiga julgröt. Den passar både som lyxig frukost, julbrunch eller som avslutning på julmiddagen. Smörstketa äpplen, lönnsirap och granatäpplen är fina smakbrytningar.

Ingredienser

Kall risgrynsgröt
5 dl
Kardemummakärnor, stötta
1 tsk

Stekta äpplen:

Äpplen
2
2 msk

Till servering:

Sötmandel, grovhackad
50 g
Granatäppelkärnor
½ dl
Lönnsirap
4 msk
1 dl

Gör så här

  • Skär äpplena i klyftor. Stek i smör tills de mjuknat något, 3–4 min.
  • Värm gröten och smaksätt med kardemumma.
  • Lägg upp i portionsskålar och toppa med stekta äpplen, mandlar, granatäpple och lönnsirap.
  • Servera med ovispad grädde.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

435 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 7 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 25 g
https://www.arla.se/recept/julgrot-med-kardemumma-och-lonnsirap/