Julgröt med kardemumma och lönnsirap
20 min
Efterrätt
Frukost
Mellanmål
•
&format=webp)
Nymortlade kardemummakärnor ger underbar smak till denna lyxiga julgröt. Den passar både som lyxig frukost, julbrunch eller som avslutning på julmiddagen. Smörstketa äpplen, lönnsirap och granatäpplen är fina smakbrytningar.
Ingredienser
Kall risgrynsgröt
|
5 dl |
---|---|
Kardemummakärnor, stötta
|
1 tsk |
Stekta äpplen:
Äpplen
|
2 |
---|---|
2 msk |
Till servering:
Sötmandel, grovhackad
|
50 g |
---|---|
Granatäppelkärnor
|
½ dl |
Lönnsirap
|
4 msk |
1 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
435 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 7 g |
Kolhydrater: | 44 g |
Fett: | 25 g |

