Julgranola med kanel, ingefära och torkade äpplen
40 min
Brunch
Frukost
Mellanmål
•
Krispig granola med smak av julens kryddor. En underbar start på dagen tillsammans med skivad frukt i säsong. Denna lyxiga granola kan ätas både till yoghurt, kefir och kvarg. Gör gärna en extra sats och ge bort i adventspresent!
Ingredienser
| 100 g | |
|
Äppelmust
|
1 dl |
|
Dinkelflingor
|
6 dl |
|---|---|
|
Mandelspån
|
2 dl |
|
Solrosfrön
|
2 dl |
|
Hasselnötter, grovhackade
|
1 dl |
|
Pistagenötter, grovhackade
|
1 dl |
|
Rårörsocker
|
1 dl |
|
Malen kanel
|
1 msk |
|
Malen ingefära
|
1 msk |
|
Torkad frukt t ex äpple, lingon, tranbär, blåbär
|
2 dl |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
De flesta nötter, frön och flingor passar i granolan, välj din favorit.
Näringsvärden, per liter
Energi:
2706 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per liter | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 56,8 g |
| Protein: | 9 % | 60 g |
| Fett: | 57,4 % | 175,5 g |
| Kolhydrater: | 33,6 % | 224,1 g |