Julcheesecake
5 tim
Dessert
Fika
•
Julens vackraste cheesecake med pepparkaksbotten, rostade mandlar och glögg på toppen - då blir det festligt! Denna silkeslena julcheesecake blir lätt en favorit. Perfekt att bjuda på som dessert på självaste julafton.
Ingredienser
Botten:
| 200 g | |
|
Pepparkaka
|
300 g |
Fyllning:
|
Gelatinblad
|
4 |
|---|---|
| 3 dl | |
| 150 g | |
| 2 dl | |
|
Vaniljpulver
|
½ tsk |
|
Strösocker
|
1½ dl |
|
Apelsin
|
1 |
Glöggelé:
|
Gelatinblad
|
2 |
|---|---|
|
Glögg
|
2 dl |
Garnering:
|
Marconamandlar, grovhackade
|
100 g |
|---|
Gör så här
Botten:
Fyllning:
Glöggelé:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
532 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,3 g |
| Protein: | 4,1 % | 5,4 g |
| Fett: | 67,2 % | 40,4 g |
| Kolhydrater: | 26,9 % | 35,2 g |