Jordnötskakor
Nytt

Jordnötskakor

45 min Fika
Dessa jordnötskakor är helt otroliga! Se till att baka många, för de är nämligen försvinnande goda. Spröda havrekakor bakade med jordnötter. Vi har valt att toppa kakorna med smält choklad, extra jordnötter och flingsalt, men de är även goda precis som de är utan den extra toppingen.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/jordnotskakor/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skär smöret i bitar och blanda med övriga ingredienser till en smidig deg.
  • Forma 20 bollar och lägg ut glest på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Låt jordnötskakorna svalna på plåten.
  • Smält chokladen försiktigt i micro eller över vattenbad. Ringla chokladen över jordnötskakorna. Strö över jordnötter och lite flingsalt.
Klart!

Bake off: Degen går bra att frysa in efter man format 20 bollar. Ta fram de frusna degbollarna och låt tina ca 30 min på plåtar med bakplåtspapper. Grädda dem enligt receptet.

Energi:

230 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 14 g

Ingredienser

200 g
Strösocker
2 dl
Ägg
1
Vetemjöl
3 dl
Havregryn
2 dl
Bikarbonat
1 tsk
Salta jordnötter, grovhackade
2 dl
Garnering:
Mörk choklad
100 g
Grovhackade jordnötter
1 dl
Flingsalt