Jordgubbssallad med chili, koriander och linser

Jordgubbssallad med chili, koriander och linser

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

40 min

Jordgubbar är inte bara till för efterrätter. De ger en underbar friskhet och sötma till sommarens goda sallader. Du kan byta ut de gröna linserna mot en förpackning färdigkokta linser.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g jordgubbar
  • 1 dl gröna linser
  • 1 röd chili
  • 2 krukor färsk koriander
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • 3 msk olivolja
  • ½ msk honung
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 g Apetina® vitost Vitost hel bit 20%

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Skär jordgubbarna i kvartar.
  2. Kärna ur och finhacka chilin. Hacka koriandern. Lägg upp linser, jordgubbar, koriander och chili på ett fat.
  3. Blanda limeskal och -saft, olja och honung till en dressing. Smaka av med salt och peppar. Blanda dressingen med salladen. Toppa med smulad vitost.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 285 kcal
  • Protein: 13 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag