Jordgubbssallad med chili, koriander och linser

Jordgubbssallad med chili, koriander och linser

40 min
Jordgubbar är inte bara till för efterrätter. De ger en underbar friskhet och sötma till sommarens goda sallader. Du kan byta ut de gröna linserna mot en förpackning färdigkokta linser.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Skär jordgubbarna i kvartar.
  • Kärna ur och finhacka chilin. Hacka koriandern. Lägg upp linser, jordgubbar, koriander och chili på ett fat.
  • Blanda limeskal och -saft, olja och honung till en dressing. Smaka av med salt och peppar. Blanda dressingen med salladen. Toppa med smulad vitost.
Klart!
Energi:

285 kcal

Protein: 13 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 14 g

Ingredienser

Jordgubbar
500 g
Gröna linser
1 dl
Röd chili
1
Färsk koriander
2 krukor
Lime, rivet skal och saft
1
Olivolja
3 msk
Honung
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
150 g