Jordgubbs- och persikosallad med kanelsås
15 min
Efterrätt
Lunch
•
&format=webp)
En fruktsallad som är allra godast på sommaren, när både jordgubbar och persikor är som bäst. Servera med fräsch och kryddig gräddfilssås.
Ingredienser
Persikor eller nektariner
|
4 |
---|---|
Jordgubbar
|
½ liter |
Apelsin, rivet skal och pressad saft
|
1 |
Florsocker
|
2 msk |
Sås:
3 dl | |
Hackade hasselnötter
|
½ dl |
Malen malen kanel
|
2 tsk |
Florsocker
|
1 msk |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Det går utmärkt att byta ut persikorna mot nektariner.
Näringsvärden, per port
Energi:
192 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,5 g |
Protein: | 7,2 % | 3,4 g |
Fett: | 45,2 % | 9,8 g |
Kolhydrater: | 47,6 % | 22,5 g |

