Jordgubbs- och persikosallad med kanelsås
15 min
Efterrätt
Lunch
•
En fruktsallad som är allra godast på sommaren, när både jordgubbar och persikor är som bäst. Servera med fräsch och kryddig gräddfilssås.
Ingredienser
|
Persikor eller nektariner
|
4 |
|---|---|
|
Jordgubbar
|
½ liter |
|
Apelsin, rivet skal och pressad saft
|
1 |
|
Florsocker
|
2 msk |
Sås:
| 3 dl | |
|
Hackade hasselnötter
|
½ dl |
|
Malen malen kanel
|
2 tsk |
|
Florsocker
|
1 msk |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Det går utmärkt att byta ut persikorna mot nektariner.
Näringsvärden, per port
Energi:
192 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,5 g |
| Protein: | 7,2 % | 3,4 g |
| Fett: | 45,2 % | 9,8 g |
| Kolhydrater: | 47,6 % | 22,5 g |