Jordgubbs- och persikosallad med kanelsås

15 min Efterrätt Lunch
Jordgubbs- och persikosallad med kanelsås

En fruktsallad som är allra godast på sommaren, när både jordgubbar och persikor är som bäst. Servera med fräsch och kryddig gräddfilssås.

Ingredienser

Persikor eller nektariner
4
Jordgubbar
½ liter
Apelsin, rivet skal och pressad saft
1
Florsocker
2 msk

Sås:

3 dl
Hackade hasselnötter
½ dl
Malen malen kanel
2 tsk
Florsocker
1 msk
Vaniljsocker
1 tsk

Gör så här

  • Kärna ur persikorna eller nektarinerna och skär dem i bitar. Skiva jordgubbarna. Varva dem i en skål.
  • Blanda apelsinskal, apelsinsaft och florsocker. Häll det över salladen.
  • Blanda alla ingredienserna till såsen och servera den till.
Markera receptet som tillagat

Det går utmärkt att byta ut persikorna mot nektariner.

Näringsvärden, per port

Energi:

192 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,5 g
Protein: 7,2 % 3,4 g
Fett: 45,2 % 9,8 g
Kolhydrater: 47,6 % 22,5 g
https://www.arla.se/recept/jordgubbs--och-persikosallad-med-kanelsas/