Apelsinsallad

Apelsinsallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(40 st)

Fruktsallad med apelsiner, gärna både blonda och blodapelsiner. Servera med kvarg som du smaksätter efter eget huvud, eller färdig kvarg vanilj.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Skala apelsinerna med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Rör ihop 2 msk florsocker, apelsinjuice, vatten och limeskal. Blanda det med apelsinerna och låt det stå kallt minst 15 min. Smaksätt kvarg med resten av florsockret och vaniljsocker och servera det till apelsinsalladen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 170 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut

Källa: