Jitterbuggare

Jitterbuggare

Betyg

(28 st)

Jitterbuggare har varit en fikafavorit sedan 40-talet. Och vi förstår varför, frasig maräng och mördeg är ett oslagbart par!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 16 st

  • 2 äggvitor
  • 3 dl strösocker

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ihop smör och mjöl i en bunke och arbeta ihop till en deg. Platta ut degen på plastfolie till en rektangel ca 15x20 cm, låt vila i kyl ca 10 min. Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt socker och fortsätt vispa till ett fast skum. Bred marängen över degen. Rulla ihop som en rulltårta, låt vila i kyl ca 10 min. Skär degen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 140 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem