Italienska kotletter

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Italienska kotletter

Söta russin och salvians smak passar kotletterna utmärkt.

Ingredienser

Lammkotletter
4
Vitlöksklyftor
2
Vetemjöl
1 msk
Vatten
1 dl
2 dl
Köttbuljong
1 tärning
Russin
1 dl
Torkad salvia
2 tsk
Balsamvinäger
1 msk
Salt
1 tsk
Vitpeppar
1 krm

Gör så här

  • Skala och hacka vitlöken. Fräs den i smör i en traktörpanna.
  • Tillsätt grädde och mjölet utrört i vattnet. Smula ner buljongtärningen, salvia, balsamvinäger och russin. Låt såsen koka upp.
  • Stek kotletterna i smör i en stekpanna, 2-3 min på varje sida. Salta och peppra.
  • Lägg ner kotletterna i såsen och låt dem puttra några minuter.
  • Servera med lätt kokta grönsaker och potatis eller pasta.
Markera receptet som tillagat

Lammkotlett kan bytas ut till kalvkotlett eller griskotlett.

Näringsvärden, per port

Energi:

460 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,1 g
Protein: 18,5 % 21 g
Fett: 68,3 % 35,5 g
Kolhydrater: 13,2 % 15 g
https://www.arla.se/recept/italienska-kotletter/