Italiensk paj
1 tim
Frysbar
•

Denna italienska paj har en fyllning av kronärtskocka, vitlök, kapris och chili. Crème fraiche och parmesan gör pajen krämig och väldigt smarrig! Lite finrivet citronskal ger rätten en fräsch touch. Toppa den gräddade pajen med fint skurna tomater, rostade pinjenötter och aromatisk basilika. Perfekt paj att som passar utmärkt till fest!
Nytt
Ingredienser
Pajdeg:
Vetemjöl
|
3 dl |
---|---|
125 g | |
Salt
|
½ tsk |
Kallt vatten
|
1 msk |
Fyllning:
Kronärtskockshjärtan (ca. 300 g)
|
4 - 5 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
Olivolja
|
1 msk |
Kapris
|
2 msk |
Chili flakes
|
1 tsk |
Bladpersilja, finhackad
|
2 msk |
2 dl | |
Ägg
|
3 |
Parmesanost
|
100 g |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Salt
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
Garnering:
Tomater
|
2 |
---|---|
Pinjenötter
|
3 msk |
Färsk basilika
|
ca 10 blad |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
540 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,5 g |
Protein: | 10,9 % | 14,5 g |
Fett: | 68,5 % | 41,8 g |
Kolhydrater: | 20,6 % | 27,4 g |

