Italiensk kycklingragu
1 tim
•
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt
Snabbmat
•
En kycklingragu lagad från grunden i krämig vit sås med nykokt pasta. Koka pastan al dente och blanda med såsen. Ett måste i Italien!
Ingredienser
Buljong:
|
Morot
|
1 |
|---|---|
|
Bananschalottenlök
|
1 |
|
Stjälkselleri
|
1 stjälk |
|
Lagerblad
|
2 |
|
Bladpersilja, stjälkarna
|
½ kruka |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Vatten
|
6 dl |
Ragu:
|
Kycklingbröstfilé
|
350 g |
|---|---|
|
Morötter
|
2 |
|
Bananschalottenlök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Stjälkselleri
|
1 stjälk |
|
Olivolja
|
2 msk |
| 2 msk | |
|
Vitt matlagningsvin eller torrt vitt vin
|
2 dl |
|
Pasta penne, gärna fullkorn
|
360 g |
|---|---|
| 1 dl | |
| 50 g | |
|
Parmesanost, riven
|
50 g |
|
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
|
Bladpersilja, bladen
|
½ kruka |
|---|---|
|
Parmesanost, finriven
|
50 g |
Gör så här
Buljong:
Ragu:
Till servering:
Markera receptet som tillagat
Koka pastan 1–2 min kortare än angivet på förpackningen för den rätta känslan av al dente.
Näringsvärden, per port
Energi:
754 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,3 g |
| Protein: | 21,9 % | 40,6 g |
| Fett: | 38,3 % | 32,6 g |
| Kolhydrater: | 38,8 % | 72 g |