Italiensk kycklingragu
1 tim
Huvudrätt
Snabbmat
•
&format=webp)
En kycklingragu lagad från grunden i krämig vit sås med nykokt pasta. Koka pastan al dente och blanda med såsen. Ett måste i Italien!
Ingredienser
Buljong:
Morot
|
1 |
---|---|
Bananschalottenlök
|
1 |
Stjälkselleri
|
1 stjälk |
Lagerblad
|
2 |
Bladpersilja, stjälkarna
|
½ kruka |
Salt
|
½ tsk |
Vatten
|
6 dl |
Ragu:
Kycklingbröstfilé
|
350 g |
---|---|
Morötter
|
2 |
Bananschalottenlök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Stjälkselleri
|
1 stjälk |
Olivolja
|
2 msk |
2 msk | |
Vitt matlagningsvin eller torrt vitt vin
|
2 dl |
Pasta penne, gärna fullkorn
|
360 g |
---|---|
1 dl | |
50 g | |
Parmesanost, riven
|
50 g |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
Bladpersilja, bladen
|
½ kruka |
---|---|
Parmesanost, finriven
|
50 g |
Gör så här
Buljong:
Ragu:
Till servering:
Markera receptet som tillagat
Koka pastan 1–2 min kortare än angivet på förpackningen för den rätta känslan av al dente.
Näringsvärden, per port
Energi:
754 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,3 g |
Protein: | 21,9 % | 40,6 g |
Fett: | 38,3 % | 32,6 g |
Kolhydrater: | 38,8 % | 72 g |

