Italiensk broccolisallad med sardeller

Italiensk broccolisallad med sardeller

15 min Buffé Förrätt
Broccolisallad med sting av den vällagrade osten. En sallad med influenser från Italien som passar bra som förrätt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/italiensk-broccolisallad-med-sardeller/

Gör så här

  • Dela broccolin i buketter och skär stjälken i tjocka skivor. Koka i saltat vatten 2-3 min. Slå av vattnet och rör ner smör-&rapsolja.
  • Skala apelsinen med kniv och skär fruktköttet i bitar. Häll av kronärtskockorna. Hacka sardellerna.
  • Blanda ihop salladen och lägg upp på tallrikar. Salta, peppra och hyvla över ost.
Klart!

Ingredienser

Färsk broccoli
250 g
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
2 msk
Apelsin
1
Marinerade kronärtskockshjärtan
290 g
Sardellfiléer
8
Hackad färsk röd chili
1 tsk
Till servering:
Flingsalt
Svartpeppar