Ingefära- och pistagekaka

Ingefära- och pistagekaka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

Luftig och len ingefärsglasyr på en botten av digestive, kokos, pistage och kondenserad mjölk och små bitar av syltad ingefära. Toppa kakan med pistagenötter.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Botten:

  • 125 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 dl skalade rostade pistagenötter
  • 50 g syltad ingefära
  • 250 g digestivekex
  • 2 dl kokosflingor
  • 2 dl kondencerad sötad mjölk

Topping:

Gör så här:

Gör så här:

Botten:

Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Hacka pistagenötterna grovt och ingefäran fint. Krossa digerstivekexen grovt. Lägg smör, pistagenötter, kex, ingefära, kokosflingor och kondenserad mjölk i en bunke och blanda väl. Tryck ut massan i en form ca 20 x 25 cm med bakplåtspapper och ställ in i kylskåp ca 1 tim tills kakan är fast.

Topping:

Vispa smör, mjölk, florsocker, sirap och ingefära luftigt. Bred smeten ovanpå kakan och strö över pistagenötter. Skär i bitar och servera.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem