Ingefära- och pistagekaka

1 tim 30 min
Ingefära- och pistagekaka

Luftig och len ingefärsglasyr på en botten av digestive, kokos, pistage och kondenserad mjölk och små bitar av syltad ingefära. Toppa kakan med pistagenötter.

Ingredienser

Botten:

125 g
Skalade rostade pistagenötter
1 dl
Syltad ingefära
50 g
Digestivekex
250 g
Kokosflingor
2 dl
Sötad kondenserad mjölk
2 dl

Topping:

100 g
2 msk
Florsocker
4 dl
Ljus sirap
2 msk
Malen ingefära
2 msk
Skalade rostade pistagenötter
1 dl

Gör så här

Botten:

  • Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
  • Hacka pistagenötterna grovt och ingefäran fint. Krossa digerstivekexen grovt.
  • Lägg smör, pistagenötter, kex, ingefära, kokosflingor och kondenserad mjölk i en bunke och blanda väl.
  • Tryck ut massan i en form ca 20 x 25 cm med bakplåtspapper och ställ in i kylskåp ca 1 tim tills kakan är fast.

Topping:

  • Vispa smör, mjölk, florsocker, sirap och ingefära luftigt. Bred smeten ovanpå kakan och strö över pistagenötter.
  • Skär kakan i bitar och servera.
Klart!
https://www.arla.se/recept/ingefara-och-pistagekaka/