Ingefära- och pistagekaka
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 30 min
•
Luftig och len ingefärsglasyr på en botten av digestive, kokos, pistage och kondenserad mjölk och små bitar av syltad ingefära. Toppa kakan med pistagenötter.
Ingredienser
Botten:
| 125 g | |
|
Skalade rostade pistagenötter
|
1 dl |
|
Syltad ingefära
|
50 g |
|
Digestivekex
|
250 g |
|
Kokosflingor
|
2 dl |
|
Sötad kondenserad mjölk
|
2 dl |
Topping:
| 100 g | |
| 2 msk | |
|
Florsocker
|
4 dl |
|
Ljus sirap
|
2 msk |
|
Malen ingefära
|
2 msk |
|
Skalade rostade pistagenötter
|
1 dl |
Gör så här
Botten:
Topping:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
481 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,5 g |
| Protein: | 4,6 % | 5,4 g |
| Fett: | 53,8 % | 29,3 g |
| Kolhydrater: | 41,6 % | 49,3 g |