Hyvlad rättikasallad

Hyvlad rättikasallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(10 st)

En fräsch och smakrik råkostsallad med rättika och blomkål i god dressing blir ett fantastiskt gott tillbehör till de flesta maträtter. Skiva grönsakerna tunt, gärna på mandolin eller med osthyvel.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 200 g rättika
  • 200 g blomkål
  • 1 knippe rädisor
  • 40 g rucola
  • 2 msk grovhackad färsk gräslök

Dressing:

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 0,5- 1 tsk flytande honung

Gör så här

Gör så här

Rör ihop dressingen. Skala rättikan. Skiva rättika, blomkål och rädisor tunt, gärna på en mandolin. Lägg rucolan på ett fat. Fördela grönsakerna över rucolan och strö över gräslöken. Ringla över dressingen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 125 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

Källa: