Heta räkor med ris

20 min Huvudrätt
Heta räkor med ris

Såsen är lite het! Håll hårt i Sriracha-flaskan eller ta sweet chilisås för en mildare smak.

Ingredienser

Vannameiräkor (MSC och ASC märkta)
600 g
Jasminris
3 dl
Pak choi à 200 g
2
Salt
2 tsk
3 dl
Srirachasås
1 msk
2 msk

Gör så här

  • Tina räkorna och torka av dem med hushållspapper.
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Finstrimla den gröna toppen på pak choi till garnering. Halvera och stek resten i smör-&rapsolja ca 3 min. Salta.
  • Bryn räkorna runt om i omgångar i en het stekpanna. Salta.
  • Lägg tillbaka alla räkorna, häll på syrad grädde och srirachasås. Låt puttra ihop ca 2 min tills räkorna är precis genomkokta.
  • Toppa med strimlad pak choi. Servera med ris och stekt pak choi.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

611 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1 g
Protein: 22,9 % 34,4 g
Fett: 43,6 % 30,1 g
Kolhydrater: 33,5 % 50,4 g
https://www.arla.se/recept/heta-rakor-med-ris/