Heta räkor med chili och vitlök
                                
                                     25 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  25 min
                                
                                    Förrätt
                                    Huvudrätt
                                    Middag
                                    Tillbehör
                        
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Heta räkor med chili, vitlök och tomater är en snabblagad rätt. Snabblagat med sting! Härliga räkor får sällskap av vitlök, chili och söta tomater – allt fräst i smör och olivolja för maximal smak. En snabb och lyxig rätt som passar lika bra till helgmiddag som till plock och tapas. Servera med ett gott bröd att suga upp såsen med.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Vannameiräkor
                                            
                                     | 400 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Cocktailtomater
                                            
                                     | 10 | 
| 
                                            
                                                Vitlöksklyftor
                                            
                                     | 3 | 
| 
                                            
                                                Röd chili
                                            
                                     | 1 | 
| 25 g | |
| 
                                            
                                                Olivolja
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ tsk | 
Till servering:
| 
                                            
                                                Bladpersilja, mynta eller koriander
                                            
                                     | 2 kvistar | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Baguette, till servering
                                            
                                     | 1 | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Gör som tapas! Servera räkorna i små skålar eller på ett större fat tillsammans med andra smårätter – som oliver, manchego, marinerade grönsaker eller lufttorkad skinka. Perfekt som en del av en plockmiddag eller som förrätt med ett gott bröd vid sidan.
Näringsvärden, per port
Energi:
470 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4 g | 
| Protein: | 23,7 % | 27,4 g | 
| Fett: | 26,5 % | 14,1 g | 
| Kolhydrater: | 49,8 % | 57,6 g | 
 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp)