Helgrillad kyckling med lime

Helgrillad kyckling med lime

60+ min
Lat sommarmat med smak av lime, mynta och anis. Hel kyckling reder sig själv på grillen, sätt i en termometer intill lårbenet och låt värmen sköta resten till 82° grader.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/helgrillad-kyckling-med-lime/

Gör så här

  • Skala och finhacka löken. Blanda alla ingredienser till marinaden i en rymlig plastpåse.
  • Lägg i kycklingen och knyt om, låt marinera minst 2 tim i kyl, gärna över natten.
  • Värm grillen till cirka 175°.
  • Låt marinaden rinna av kycklingen.
  • Grilla under lock på indirekt värme cirka 1 tim. Vänd den ett par gånger under tiden.
  • Pensla gärna med överbliven marinad då och då.
Klart!
Energi:

340 kcal

Protein: 36 g
Kolhydrater: 0 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Kyckling, ca 1,2 kg
1
Marinad:
Gul lök
1
Pressad lime
1 dl
2 msk
Hackad färsk mynta
1 msk
Mald anis
1 tsk
Grovmalen svartpeppar
1 krm
Salt
2 tsk