Helgrillad kyckling med lime

Helgrillad kyckling med lime

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

60+ min

Lat sommarmat med smak av lime, mynta och anis. Hel kyckling reder sig själv på grillen, sätt i en termometer intill lårbenet och låt värmen sköta resten till 82° grader.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kyckling, ca 1,2 kg

Marinad:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Skala och finhacka löken. Blanda alla ingredienser till marinaden i en rymlig plastpåse. Lägg i kycklingen och knyt om, låt marinera minst 2 tim i kyl, gärna över natten.

Värm grillen till cirka 175°. Låt marinaden rinna av kycklingen. Grilla under lock på indirekt värme cirka 1 tim. Vänd den ett par gånger under tiden. Pensla gärna med överbliven marinad då och då.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 340 kcal
  • Protein: 36 g
  • Kolhydrater: 0 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Andra goda förslag