Helgrillad kyckling med lime

Helgrillad kyckling med lime

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

60+ min

Lat sommarmat med smak av lime, mynta och anis. Hel kyckling reder sig själv på grillen, sätt i en termometer intill lårbenet och låt värmen sköta resten till 82° grader.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kyckling, ca 1,2 kg

Marinad:

  • 1 gul lök
  • 1 dl pressad lime
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 msk hackad färsk mynta
  • 1 tsk mald anis
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 tsk salt

Gör så här:

Gör så här:

Skala och finhacka löken. Blanda alla ingredienser till marinaden i en rymlig plastpåse. Lägg i kycklingen och knyt om, låt marinera minst 2 tim i kyl, gärna över natten.

Värm grillen till cirka 175°. Låt marinaden rinna av kycklingen. Grilla under lock på indirekt värme cirka 1 tim. Vänd den ett par gånger under tiden. Pensla gärna med överbliven marinad då och då.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 340 kcal
  • Protein: 36 g
  • Kolhydrater: 0 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem