Havrekex

Havrekex

1 tim
Buffé
Går att frysa
Goda havrekex som du enkelt bakar själv. Havrekex är gott att bjuda på till ostbricka, som snacks eller mellanmål med en valfri ostskiva på.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/havrekex/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  • Smält smöret och rör ner det och mjölken i skålen. Arbeta ihop till en deg. Låt den vila 10 min.
  • Kavla ut degen till en ca 3 mm tjock platta och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  • Nagga degen med en gaffel och sporra eller skär ut fyrkantiga kex ca 5x5 cm. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.
  • Låt kexen svalna på plåten.
Klart!
Energi:

60 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 3 g

Ingredienser

Havregryn
3½ dl
Vetemjöl
2½ dl
Bakpulver
1 tsk
Salt
½ tsk
Strösocker
1 msk
100 g
1 dl