Havregrynsgröt med kanelstekta äpplen och granola

Havregrynsgröt med kanelstekta äpplen och granola

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

Tycker du gröt är trist? Då har du inte provat den här havregrynsgröten som smakar som äppelpaj. Toppar du gröten med len, skummad mjölk och får du en extra lyxig start på dagen.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 dl havregryn
  • 1 krm salt
  • 4½ dl vatten

Kanelstekta äpplen

Tillbehör

Gör så här

Gör så här

Blanda alla ingredienser till gröten i en kastrull och sjud ca 3 min under omrörning.

Kanelstekta äpplen

Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Stek dem i smör i en stekpanna på medelvärme tills de är mjuka och har fått lite färg, ca 5 min. Tillsätt kanel och honung mot slutet.

Servering

Häll upp gröten i tallrikar, toppa med de stekta äpplena, nötter och granola. Servera värmd, vispad mjölk till.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 585 kcal
  • Protein: 15 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa: