Havregrynsgröt med hallon

Havregrynsgröt med hallon

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(21 st)

Klassisk havregrynsgröt i ny tappning med hallon, mandel och fröer. Nyttig, energirik och god utan sylt eller socker.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1½ dl havregryn
  • 2 msk krossade linfrön
  • 2 msk solroskärnor
  • 2 msk pumpakärnor
  • 2 msk mandelspån
  • 1 krm salt
  • 3 dl vatten
  • 1 dl frysta hallon

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Blanda alla ingredienser utom hallon i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under omrörning 4–5 min. Rör ner hallonen mot slutet av koktiden. Servera med mjölk och toppa ev med extra hallon och mandel.

Tips:

Blanda de torra ingredienserna dagen innan. Då behöver du bara tillsätta vatten och bär på morgonen.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 335 kcal
  • Protein: 15 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem