Havreflarn

Havreflarn

15 min Fika
Lämplig för frysning
Havreflarn är knäckiga småkakor som är ett måste på det klassiska kakbordet. Dessa havreflarn är enkla att baka, det är bara att röra ner alla ingredienser i en liten katrull. Smeten klickas sedan ut på plåtar och gräddas i ca 5 minuter. Om du vill ha fin form på dina flarn kan du låta dem svalna över en rulle eller i en kakform. Krispigt och underbart gott!
https://www.arla.se/recept/havreflarn/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och rör ner övriga ingredienser. Blanda till en smet.
  • Klicka ut smeten med hjälp av en sked på två plåtar med bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen 5-7 min.
  • Låt havreflarnen svalna på plåten, eller lägg kakorna på rullar om du vill ha form på dem.
Klart!

Vill du göra små skålar kan du lägga dem över glas eller t ex brödkaveln när de fortfarande är varma.

Energi:

49 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 3 g

Ingredienser

75 g
2 msk
Ljus sirap
2 msk
Havregryn
1 dl
Vetemjöl
1 dl
Rårörsocker
1 dl
Bakpulver
¼ tsk