Havre- och hallongröt med rabarberkompott

Havre- och hallongröt med rabarberkompott

30 min
Mellanmål Frukost
Denna havre- och hallongröt med rabarberkompott är ett måste när det börjar bli säsong för rabarber. Koka en vanlig havregrynsgröt och rör i hallonen på slutet, ju mer du rör desto rödare bli gröten. Toppa med sötsyrlig rabarberkompott och svalkande jörd. En sann rabarberdröm!
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/havre--och-hallongrot-med-rabarberkompott/

Gör så här

Rabarberkompott:
  • Skölj, skala och skär rabarbern i 3 cm tjocka skivor.
  • Lägg rabarbern i en kastrull tillsammans med rårörsocker, mortlade kardemummakärnor och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 10 min tills rabarbern är mjuk. Ställ åt sidan och låt svalna.
Hallongröt:
  • Blanda havregryn, vatten och salt i en kastrull. Koka upp och låt koka på medelvärme ca 3 min under omrörning. Tillsätt hallonen och rör om.
  • Toppa hallongröten med rabarberkompott, en klick jörd, färska hallon delade på mitten och granola.
Klart!
Energi:

368 kcal

Fiber: 14,8 g
Protein: 10 g
Kolhydrater: 55,2 g
Fett: 11,7 g

Ingredienser

Rabarberkompott:
Rabarber
1 stjälk
Rårörsocker
1 msk
Kardemummakärnor
½ tsk
Vatten
½ dl
Hallongröt:
Havregryn
2 dl
Vatten
4 dl
Salt
1 krm
Frysta hallon
3 dl
Topping:
2 dl
Hallon
6
Granola, gärna på bovete
1 dl