Hamburgare med 3 sorters lök
1 tim
•
Saftig burgare som först sotas i torr stekpanna för att få den rökiga, grillade smaken. God med en smält skiva ost och lök i olika former. Detta recept är skapat av Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016.
Jimmi Eriksson
Årets kock 2016
Provlagat av Årets Kock
Gör så här
Ingredienser
Köttfärs 70% högrev, 30% bringa
|
600 g |
---|---|
Salt
|
2 krm |
Svartpeppar
|
1 krm |
1 msk | |
4 skivor | |
Hamburgerbröd
|
4 |
Dijonsenap
|
1 msk |
3 x lök:
Ättiksprit 12%
|
¼ dl |
---|---|
Strösocker
|
½ dl |
Vatten
|
¾ dl |
Silverlök
|
1 |
Rödlök
|
1 |
50 g | |
Matolja
|
1½ msk |