Hamburgare med 3 sorters lök

Hamburgare med 3 sorters lök

1 tim
Saftig burgare som först sotas i torr stekpanna för att få den rökiga, grillade smaken. God med en smält skiva ost och lök i olika former. Detta recept är skapat av Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016.
Jimmi Eriksson
Jimmi Eriksson Årets kock 2016
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/hamburgare-med-3-sorters-lok/

Gör så här

  • Koka upp ättika, socker och vatten. Skala och skiva silverlöken tunt och lägg i en skål. Häll ättikslagen på löken och låt dra minst 1 tim.
  • Skala rödlöken. Skiva halva löken tunt och lägg kallt vatten ca 10 min.
  • Skär resterande rödlök grovt och sautera i smör och olja långsamt tills den har blivit mjuk.
  • Blanda färsen med salt och peppar. Forma 4 st burgare och stek i en stekpanna med smöret.
  • Avsluta med att lägga på osten på burgarna och värm ev bröden i ugnen.
  • Bred på dijonsenap på bröden och lägg ihop dem med burgare och lök emellan.
Klart!

Ingredienser

Köttfärs 70% högrev, 30% bringa
600 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Svenskt Smör från Arla®
1 msk
Castello® Burger Cheddar skivad hårdost
4 skivor
Hamburgerbröd
4
Dijonsenap
1 msk
3 x lök:
Ättiksprit 12%
¼ dl
Strösocker
½ dl
Vatten
¾ dl
Silverlök
1
Rödlök
1
Svenskt Smör från Arla®
50 g
Matolja
1½ msk