Halloumitacos
40 min
•
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt
Lunch
•
Mums vad gott med halloumitacos! Frasig panerad halloumi serveras i mjuka tortillabröd tillsammans med en frisk mangosallad, krispig rödkål, len avokadokräm och smakrik koriander. Bästa sättet att njuta av halloumi!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
Mangosalsa:
|
Mango, tinad
|
250 g |
|---|---|
|
Liten rödlök
|
1 |
|
Färsk röd chili
|
½ |
|
Salladslökar
|
3 |
|
Färsk koriander eller mynta
|
1 kruka |
|
Lime
|
1 |
|
Salt
|
½ tsk |
Syrad rödkål:
|
Rödkål
|
250 g |
|---|---|
|
Flingsalt
|
1 tsk |
Avokadokräm:
|
Avokado
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
| 2 dl | |
|
Salt
|
½ tsk |
Halloumi:
|
Halloumi
|
250 g |
|---|---|
|
Vetemjöl
|
1 dl |
|
Ägg
|
1 |
|
Panko
|
2 dl |
|
Matolja, till stekning
|
ca 3 msk |
Till servering:
|
Små tortillabröd
|
8 |
|---|
Gör så här
Mangosalsa:
Rödkål:
Avokadokräm:
Halloumi:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
842 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,9 g |
| Protein: | 12,8 % | 26,6 g |
| Fett: | 54,3 % | 51,7 g |
| Kolhydrater: | 32,9 % | 68,2 g |