Halloumigryta
                                
                                     30 min
                                
                                    Huvudrätt
                        
                    
                            Frysbar
                        
                
                
                    •
                    
            
         
    Halloumigryta är en läcker vardagsrätt som kombinerar den goda smaken av halloumiost och broccoli med färsk ingefära, gurkmeja och färsk koriander. Denna halloumigryta är både krämig och kryddstark!
 
    
            Karolina Sparring
                Kock och receptansvarig Arla Mat
        
    
 
    Ingredienser
| 
                                            
                                                Halloumi
                                            
                                     | 225 g | 
|---|---|
| 1 msk | |
| 
                                            
                                                Gul lök
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Vitlöksklyftor
                                            
                                     | 3 | 
| 
                                            
                                                Broccoli
                                            
                                     | 250 g | 
| 
                                            
                                                Riven färsk ingefära
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Malen spiskummin
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Malen gurkmeja
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Konserverade körsbärstomater
                                            
                                     | 400 g | 
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | 1 dl | 
| 2 dl | |
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ca 1 tsk | 
Till servering:
| 
                                            
                                                Ris
                                            
                                     | 3½ dl | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Mandelspån, rostad
                                            
                                     | 100 g | 
| 
                                            
                                                Färsk koriander
                                            
                                     | 1 kruka | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
808 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,8 g | 
| Protein: | 14,6 % | 29 g | 
| Fett: | 50,5 % | 46,2 g | 
| Kolhydrater: | 34,9 % | 69,4 g | 
 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp)