Halloumigryta
30 min
Huvudrätt
Matlåda
Frysbar
•
Halloumigryta är en läcker vardagsrätt som kombinerar den goda smaken av halloumiost och broccoli med färsk ingefära, gurkmeja och färsk koriander. Denna halloumigryta är både krämig och kryddstark!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Halloumi
|
225 g |
|---|---|
| 1 msk | |
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
|
Broccoli
|
250 g |
|
Riven färsk ingefära
|
2 msk |
|
Malen spiskummin
|
1 msk |
|
Malen gurkmeja
|
1 tsk |
|
Konserverade körsbärstomater
|
400 g |
|
Vatten
|
1 dl |
| 2 dl | |
|
Salt
|
ca 1 tsk |
Till servering:
|
Ris
|
3½ dl |
|---|---|
|
Mandelspån, rostad
|
100 g |
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
808 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,8 g |
| Protein: | 14,6 % | 29 g |
| Fett: | 50,5 % | 46,2 g |
| Kolhydrater: | 34,9 % | 69,4 g |