
Hallonglass med vinbär
Hemlagad hallonglass med söt smak av solmogna vinbär, gärna från egen trädgård men köpta går lika bra.
Ingredienser
Antal portioner
- 2 dl hallon
- 2 dl svarta vinbär
- 1½ dl florsocker
- 2 äggulor
-
2 dl Arla Köket® vispgrädde
-
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
Gör så här
Gör så här
Mosa hallon och vinbär med en gaffel eller kör i mixer. Rör i socker och äggulor. Vispa grädden hårt och rör i crème fraiche och bärmoset. Häll smeten i en rund form och täck med plastfolie. Frys minst 3 tim. Doppa formen i varmt vatten och stjälp upp glassen på ett fat ca 30 minuter före serveringen eller skeda upp glassen. Garnera med blad och färska bär.
Tips:
Svarta vinbär kan bytas ut mot röda vinbär.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 2 1997