Hallonchiakräm med gräddmjölk och rostade hasselnötter

Hallonchiakräm med gräddmjölk och rostade hasselnötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

15 min

Chiafrön är perfekt att göra kräm på tack vare frönas naturliga gele-egenskaper. Är du nötallergiker kan du byta ut hasselnötterna mot rostade mandlar eller pumpafrön istället.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 5 dl hallon
  • 1½ dl chiafrön
  • 4 dl vatten
  • ½ dl flytande honung

Tillbehör:

Gör så här:

Gör så här:

Mixa hallonen tillsammans med chiafrön, vatten och honung. Häll upp i en skål och låt stå i kyl minst 5 tim. Rosta nötterna i en torr varm stekpanna. Hacka dem grovt. Servera krämen med gräddmjölk, hasselnötter och ev färska bär.

Näringsvärden, per port exkl bär

  • Energi: 330 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 19 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem