Hallon- och hjortronkompott med ingefärsgrädde

20 min Dessert Efterrätt
Hallon- och hjortronkompott med ingefärsgrädde

Runda av middagen med en lättlagad dessert med friska smaker.

Ingredienser

Hjortron
225 g
Hallon
225 g
Vatten
½ dl
Strösocker
1 dl

Ingefärsgrädde:

1 dl
2 dl
Malen ingefära
1 tsk
Hackad färsk mynta
2 msk
Flytande honung
2 msk

Gör så här

  • Koka upp vatten och socker, lägg i bären. Låt sjuda under försiktig omrörning ca 3 min. Låt svalna.
  • Vispa samman crème fraiche och grädde. Rör ner ingefära och mynta.
  • Varva kompott och ingefärsgrädde i glas. Ringla över honung.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

424 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 27 g
https://www.arla.se/recept/hallon--och-hjortronkompott-med-ingefarsgradde/