Hallon- och hjortronkompott med ingefärsgrädde

20 min
Arbetstid: 20 min
Dessert
Hallon- och hjortronkompott med ingefärsgrädde

Runda av middagen med en lättlagad dessert med friska smaker.

Ingredienser

Hjortron
225 g
Hallon
225 g
Vatten
½ dl
Strösocker
1 dl

Ingefärsgrädde:

1 dl
2 dl
Malen ingefära
1 tsk
Hackad färsk mynta
2 msk
Flytande honung
2 msk

Gör så här

  • Koka upp vatten och socker, lägg i bären. Låt sjuda under försiktig omrörning ca 3 min. Låt svalna.
  • Vispa samman crème fraiche och grädde. Rör ner ingefära och mynta.
  • Varva kompott och ingefärsgrädde i glas. Ringla över honung.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

412 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5,8 g
Protein: 3,3 % 3,3 g
Fett: 57,7 % 26,9 g
Kolhydrater: 39 % 39,6 g
https://www.arla.se/recept/hallon--och-hjortronkompott-med-ingefarsgradde/