Gul curry med nudlar och lax
40 min
Huvudrätt
•
En malaysisk inspirerad gul curry med fin syrlighet och smak av stjärnanis och citrongräs. Gör gärna soppan dagen innan så smakar den ännu godare. Nudlarna och grönsakerna lägger du i precis innan ni ska äta.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Tänk på att använda all saft när du rivit ingefäran – det är där smaken sitter.
Energi:
685 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 25 g |
Kolhydrater: | 44 g |
Fett: | 44 g |
Ingredienser
Lax, skuren i tärningar
|
400 g |
---|---|
Risnudlar, gärna breda
|
180 g |
Gula lökar
|
2 |
Vitlöksklyftor
|
3 |
2 msk | |
Citrongräs
|
3 |
Curry
|
2 tsk |
Stjärnanis
|
3 |
Kanelstänger
|
2 |
Kycklingfond
|
3 msk |
Fisksås
|
2 msk |
3 dl | |
Färsk ingefära
|
60 g |
Till servering:
Böngroddar
|
50 g |
---|---|
Färsk koriander
|
|
Srirachasås
|