Gul curry med nudlar och lax

Gul curry med nudlar och lax

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

40 min

En malaysisk inspirerad gul curry med fin syrlighet och smak av stjärnanis och citrongräs. Gör gärna soppan dagen innan så smakar den ännu godare. Nudlarna och grönsakerna lägger du i precis innan ni ska äta.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Till servering:

  • 50 g böngroddar
  • färsk koriander
  • srirachasås

Gör så här

Gör så här

Blötlägg nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i smör- &rapsolja ca 10 min. Dela citrongräset på längden och banka det med baksidan på kniven. Höj värmen och tillsätt citrongräs och alla kryddor. Fräs ca 1 min. Tillsätt fond, fisksås och 1,2 l vatten och koka ca 15 min. Tillsätt syrad grädde och koka ytterligare 5 min. Ta upp citrongräset. Riv ingefäran fint och krama ner saften. Släng bort resten. Häll av vattnet från nudlarna, tillsätt dem och laxtärningarna och låt sjuda ca 3 min tills nudlarna är al dente och laxen precis är färdig. Toppa med böngroddar och koriander. Servera med srirachasås.

Tips:

Tänk på att använda all saft när du rivit ingefäran – det är där smaken sitter.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 685 kcal
  • Protein: 25 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Fett: 44 g

Skriv ut

Källa: