
Grytbröd med graham och valnötter
Bröd som bakas i gryta håller formen och får fin yta runtom tack vare den smorda insidan.
Ingredienser
Antal portioner
- 25 g jäst
- 3 dl vatten
-
½ dl Arla® Smör&rapsolja gourmet
- ½ msk salt
- 1 tsk ättiksprit 12%
- 1 msk flytande honung
- 75 g valnötter
- 3 dl grahamsmjöl
- 5 dl vetemjöl special
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Smula jästen och rör ut i vatten, smör-&rapsolja, salt, ättiksprit och honung, gärna i en köksmaskin. Grovhacka valnötterna. Tillsätt valnötter, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen ca 10 min. Låt degen jäsa övertäckt minst 1 tim. Smörj en gryta som rymmer ca 2 liter med smör-&rapsolja. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och forma den till ett stort runt bröd. Lägg ner brödet i grytan och låt jäsa övertäckt ca 45 min. Sätt ugnen på 225°. Ställ in grytan med locket på i mitten av ugnen ca 20 min. Ta av locket och grädda ytterligare ca 20 min. Låt svalna.
Näringsvärden, per bröd
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut