Grytbröd med graham och valnötter

Grytbröd med graham och valnötter

Betyg

(3 st)

Bröd som bakas i gryta håller formen och får fin yta runtom tack vare den smorda insidan.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen och rör ut i vatten, smör-&rapsolja, salt, ättiksprit och honung, gärna i en köksmaskin. Grovhacka valnötterna. Tillsätt valnötter, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen ca 10 min. Låt degen jäsa övertäckt minst 1 tim. Smörj en gryta som rymmer ca 2 liter med smör-&rapsolja. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och forma den till ett stort runt bröd. Lägg ner brödet i grytan och låt jäsa övertäckt ca 45 min. Sätt ugnen på 225°. Ställ in grytan med locket på i mitten av ugnen ca 20 min. Ta av locket och grädda ytterligare ca 20 min. Låt svalna.

Näringsvärden, per bröd

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem