Gröna bagels

40 min Brunch Frukost
Gröna bagels

Om du vill njuta av riktigt lättlagade, saftiga och samtidigt krispiga bagels är det detta recept du ska använda dig av! Spenat, ost, yoghurt, vetemjöl och bakpulver är ingredienserna du behöver. Njut av dem när de är alldeles nybakade!

Budget Nytt

Ingredienser

Bladspenat
ca 70 g
2½ dl
75 g
Vetemjöl
2 dl
Bakpulver
2 tsk
Salt
1 tsk

Pensling och garnering:

Ägg
1
Sesamfrön
2 - 3 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Hacka spenaten grovt. Lägg i en skål och blanda ner yoghurt och ost.
  • Blanda mjöl, bakpulver och salt. Blanda ner i smeten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Strö ut lite vetemjöl på arbetsbänken. Rulla ut degen till en rulle. Skär 6 jämnstora bitar. Rulla till bollar och gör ett hål i mitten av varje bulle med hjälp av tummen.
  • Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
  • Grädda bröden mitt i ugnen i ca 25 min, eller tills de fått fin färg och är genomgräddade.
  • Njut av nygräddade gröna bagels!
Klart!

Näringsvärden, per st

Energi:

162 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 1,6 g
Protein: 12,6 g
Kolhydrater: 17,6 g
Fett: 4,4 g
https://www.arla.se/recept/gront-brod/