Grönsallad

Grönsallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(13 st)

I USA är det vanligt att få en side salad som vänts runt i lite dressing till maten. Här är vår variant.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 huvud romansallad
  • ½ gurkor
  • 1 dl rostade pumpakärnor

Dressing:

  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk Arla® mild yoghurt naturell
  • 1 msk olivolja
  • ½ msk vatten
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ pressad vitlöksklyftor

Gör så här

Gör så här

Plocka salladen i grova bitar. Skala gurkan, dela den på längden och skrapa ur kärnhuset. Skiva gurkan. Blanda ingredienserna i en skål. Rör ihop dressingen och blanda med salladen precis innan servering.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 145 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 12 g

Skriv ut

Källa: