Grönsakscouscous

Grönsakscouscous

Betyg

(7 st)

Grönsakscouscous är fräsch snabbmat som kan ätas som egen rätt eller som tillbehör till andra vegetariska rätter, kött eller fisk.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 350 g fänkål
  • 1 gul paprika
  • Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 5 dl tomatjuice
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 4 dl couscous
  • 1½ dl svarta oliver med kärna
  • 150 g Apetina® vitost

Gör så här:

Gör så här:

Strimla fänkålen. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Stek grönsakerna mjuka i smör- & rapsolja i en stor stekpanna. Koka upp tomatjuice, smulad buljongtärning och vitlök i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Blanda ner couscousen i tomatblandningen. Låt den svälla under lock ca 5 min. Rör couscousen fluffig med en gaffel. Smula osten. Blanda ost och oliver i stekpannan. Servera med yoghurt.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 615 kcal
  • Protein: 25 g
  • Kolhydrater: 71 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem