Grönsakscouscous

20 min Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Grönsakscouscous

Grönsakscouscous är fräsch snabbmat som kan ätas som egen rätt eller som tillbehör till andra vegetariska rätter, kött eller fisk.

Ingredienser

Fänkål
350 g
Gul paprika
1
Tomatjuice
5 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Pressade vitlöksklyftor
2
Couscous
4 dl
Svarta oliver med kärna
1½ dl
150 g

Gör så här

  • Strimla fänkålen. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
  • Stek grönsakerna mjuka i smör-&rapsolja i en stor stekpanna.
  • Koka upp tomatjuice, smulad buljongtärning och vitlök i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och blanda ner couscousen. Låt den svälla under lock ca 5 min.
  • Rör couscousen fluffig med en gaffel.
  • Smula osten. Blanda de stekta grönsakerna, ost och oliver med couscousen. Servera med yoghurt.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

615 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 25 g
Kolhydrater: 71 g
Fett: 25 g
https://www.arla.se/recept/gronsakscouscous/