Grönkålssallad med caesardressing

15 min Brunch Förrätt Huvudrätt Lunch
Grönkålssallad med caesardressing

Denna kålsallad med granatäpple, nötter och krämig caesardressing är ett perfekt tillbehör när det ska bjudas på pizzamiddag. Passar även utmärkt till grillad mat!

Ingredienser

50 g
Liten vitlöksklyfta
1
Ägg
1
Sardellfiléer
3
Pressad citronsaft
2 msk
Matolja
ca 2 dl
Salt
1 krm
Nymalen svartpeppar

Till servering:

Grönkål
150 g
Röd endive
1
Blandade nötter
2 dl
Granatäppelkärnor
1 dl

Gör så här

  • Grovriv osten, skala och skiva vitlöksklyftan. Lägg i en mixerbunke och tillsätt ägg, sardeller och citronsaft. Mixa ihop.
  • Tillsätt oljan i en tunn stråle under ständig mixning till önskad konsistens. Om såsen blir för tjock kan den spädas med lite vatten.
  • Smaka av med salt och rikligt med peppar.

Sallad:

  • Dela grönkålen i mindre bitar. Plocka bladen från endiven.
  • Blanda med caesardressingen och toppa med nötter och granatäpple.
Klart!

Toppa salladen med lite extra lagrad Arla® Svecia, smulad i mindre bitar.

Näringsvärden, per portion

Energi:

680 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 11 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 67 g
https://www.arla.se/recept/gronkalssallad-med-caesardressing/