Grönkålssallad

Grönkålssallad

20 min Buffé Huvudrätt Förrätt
Grönkålssallad är en fröjd för både öga och gom. Den spänstiga kålen behöver masseras med olivolja, citron och salt för att mjukna något. Den salta och krämiga osten tillsammans med färska jordgubbar och aromatisk mynta gör denna grönkålssallad till en juvel på middagsbordet.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gronkalssallad/

Gör så här

  • Repa grönkålen från stammen och riv i mindre bitar. Skölj och låt rinna av ordentligt.
  • Krama runt kålen med olivolja, citronsaft, salt och chili flakes. Lägg upp på ett fat.
  • Toppa med avrunnen vitost, delade jordgubbar, nötter och myntablad. Servera grönkålssallad med cottage cheese.
Klart!
Energi:

336 kcal

Protein: 14 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Färsk grönkål
200 g
Olivolja
2 msk
Citron
½
Flingsalt
1 tsk
Chili flakes
½ tsk
150 g
Jordgubbar
250 g
Blandade nötter . rostade
1 dl
Färsk mynta
1 kruka
150 g