Grönkålssallad
20 min
Brunch
Buffé
Förrätt
Huvudrätt
•
&format=webp)
Grönkålssallad är en fröjd för både öga och gom. Den spänstiga kålen behöver masseras med olivolja, citron och salt för att mjukna något. Den salta och krämiga osten tillsammans med färska jordgubbar och aromatisk mynta gör denna grönkålssallad till en juvel på middagsbordet.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Färsk grönkål
|
200 g |
---|---|
Olivolja
|
2 msk |
Citron
|
½ |
Flingsalt
|
1 tsk |
Chili flakes
|
½ tsk |
150 g | |
Jordgubbar
|
250 g |
Blandade nötter . rostade
|
1 dl |
Färsk mynta
|
1 kruka |
150 g |
Gör så här
Näringsvärden, per portion
Energi:
336 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 14 g |
Kolhydrater: | 11 g |
Fett: | 26 g |

