Caesarsallad med grönkål

30 min Buffé Förrätt Lunch
Caesarsallad med grönkål

En annorlunda caesarsallad med nya inslag - grönkål och krutonger av vörtbröd. Servera salladen med klassisk dressing.

Ingredienser

Vörtbröd
5 skivor
3 msk
Romansallad
2 huvuden
Grönkål
1 kvist

Dressing:

2½ dl
Ansjovisfilé
25 g
Pressad vitlöksklyfta
1
2 dl
Dijonsenap
1 tsk
Pressad citron
1 msk
Worcestershiresås
1 tsk

Gör så här

  • Mixa ihop ingredienserna till dressingen.
  • Skär brödet i tärningar och stek det i smör i en stekpanna.
  • Dela salladen i stora bitar och lägg den på ett fat.
  • Repa grönkålen och dela den i bitar.Lägg på kål och brödkrutonger.
  • Häll över en del av dressingen och servera resten till.
Klart!

Får du dressing över håller den sig i kylen flera dagar.

https://www.arla.se/recept/caesarsallad-med-gronkal/