Grönkålspizza med färskost och blåbär

1 tim 15 min Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Grönkålspizza med färskost och blåbär

Blåbär på pizza? Jajamen, supergott till krämig ost och knapriga valnötter!

Ingredienser

Jäst
15 g
Vatten
4 dl
Ägg
1
Rapsolja
1 msk
Majsmjöl
1 dl
Rismjöl
1 dl
Bovetemjöl
2½ dl
Potatismjöl
½ dl
Fiberhusk
1 dl
Salt
1 tsk

Fyllning:

Grönkål
100 g
Rödlök
1
150 g
2½ dl
Valnötter
1 dl
Rapsolja
2 msk
Färska blåbär
1 dl

Gör så här

  • Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, ägg och olja och rör om.
  • Blanda alla torra ingredienser och rör ner. Rör till en jämn smet, den blir ganska lös. Låt vila ca 45 min.
  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Riv grönkålen i bitar och ta bort stjälkarna. Skala och skär rödlöken i tunna ringar, gärna på mandolin.
  • Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Tryck ut degen på pappret med lätt mjölade händer.
  • Bred på färskosten och strö över osten. Lägg på grönkål, rödlök och valnötter. Ringla över rapsoljan.
  • Grädda pizzan i mitten av ugnen 15-20 min. Strö över blåbären.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

555 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 17 g
Kolhydrater: 58 g
Fett: 27 g
https://www.arla.se/recept/gronkalspizza-med-farskost-och-blabar/