Grönkålsbowl med avokadokräm och pistagenötter

Grönkålsbowl med avokadokräm och pistagenötter

30 min Huvudrätt
En bowl fylld med vackra och mättande godsaker - och den är dessutom lätt att laga! Börja med att koka quinoa och låt den svalna. Förbered sedan alla grönsakerna och mixa ihop den lena avokadokrämen. Lägg upp allt i dina finaste skålar och toppa med krispiga pistagenötter och färsk mynta. Klart att servera!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  • Repa kålen och lägg i en skål. Massera in salt, finrivet citronskal och pressad saft av halva citronen.
  • Skär melonen i mindre bitar, eller använd kuljärn så får du fina melonkulor.
  • Gröp ur avokadon och skiva vitlöken. Lägg i en mixerbunke. Tillsätt pressad citronsaft av resterande citron. Mixa slätt och smaka av med salt.
  • Skär osten i stavar. Stek den krispig i smör-&rapsolja 4-5 min.
  • Fördela quinoa i djupa tallrikar. Toppa med grönkål, ost, melon, avokadokräm, nötter och mynta.
Klart!
Tips:

Gott med varmrökt lax till!

Ingredienser

Halloumi
1 förp
Quinoa
3 dl
Grönkål
100 g
Flingsalt
1 tsk
Citron
1
Avokados
2
Vitlöksklyfta
1
2 msk
Melon t ex galia-, nät- eller vattenmelon
½
Rostade pistagenötter
½ dl
Färsk mynta