Grön räkpasta

40 min Huvudrätt Lunch Middag
Grön räkpasta

En härlig grön räkpasta med franska örter som smälter samman i en krämig sås. Den fräscha smaken av bladspenat, räkor och solroskärnor, kombinerat med den lena crème fraichen, gör denna rätt till en perfekt vardagsmiddag eller festlig måltid. Servera gärna med ett gott bröd för att fånga upp all den goda såsen..

Ingredienser

Pasta, gärna fullkorn
300 g
Räkor med skal
3/4 - 1 kg
Fryst bladspenat
ca 250 g
Vitlöksklyftor
2
2 msk
Solroskärnor
1 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
2 dl

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, så att den blir al dente.
  • Tina spenaten och skala räkorna. Skala och finhacka vitlöken.
  • Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Fräs vitlöken och spenaten på medelvärme tills spenaten mjuknat och vätskan har kokat bort. Tillsätt solroskärnor, salt och svartpeppar.
  • Värm crème fraichen i en kastrull på låg värme och lägg i de skalade räkorna. Låt räkorna bli varma i såsen (ca 2-3 min).
  • Häll den kokta pastan i spenatblandningen och rör om. Lägg upp på tallrikar och servera med den krämiga räksåsen.
Klart!
https://www.arla.se/recept/gron-rakpasta/