Grodda själv

Grodda själv

60+ min
Grodda själv är enkelt och lätt att lyckas med. När man groddar frön, säd eller gryn ökas näringen och kroppen kan dessutom lättare ta upp den. Vissa frön går särskilt lätt och snabbt att grodda, som: - alfalfa - bovete - hirs - råris - vete - gröna linser - krasse - solrosfrön - sesamfrö - linfrö Bönor och ärtor är i allmänhet lite svårare och tar längre tid att grodda, men mungbönor och adulkbönor hör till de enklare.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
Klart!
Tips:

Du hittar frön och bönor på hälsokosthyllan i vanliga livsmedelsaffärer, eller i hälsokostbutiken. Speciella burkar att grodda i hittar du också i hälsokostbutiker eller i trädgårdsbutiker. Det går alldeles utmärkt att använda stora glasburkar med ett glest tyg som nät-lock, fäst det med en gummisnodd.

Ingredienser