Grodda själv

Grodda själv

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(16 st)

Grodda själv är enkelt och lätt att lyckas med. När man groddar frön, säd eller gryn ökas näringen och kroppen kan dessutom lättare ta upp den.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Gör så här:

Gör så här:

Vissa frön går särskilt lätt och snabbt att grodda, som: - alfalfa - bovete - hirs - råris - vete - gröna linser - krasse - solrosfrön - sesamfrö - linfrö Bönor och ärtor är i allmänhet lite svårare och tar längre tid att grodda, men mungbönor och adulkbönor hör till de enklare. Du hittar frön och bönor på hälsokosthyllan i vanliga livsmedelsaffärer, eller i hälsokostbutiken. Speciella burkar att grodda i hittar du också i hälsokostbutiker eller i trädgårdsbutiker. Det går alldeles utmärkt att använda stora glasburkar med ett glest tyg som nät-lock, fäst det med en gummisnodd. Dag 1: Lägg 1 dl frön i en glasburk och häll på vatten. Lägg på ett perforerat lock eller ett nät som kan fästas med en gummisnodd eller snöre. Låt stå i 1 dygn. Dag 2: Skölj fröna morgon och kväll. Ställ burken upp och ner, t ex i ett diskställ, i 45° vinkel. Luft måste kunna komma in och vattnet rinna av. Dag 3: Skölj fröna morgon och kväll. Dag 4-5: Skölj fröna morgon och kväll. När groddsvansen har växt ut avbryter man processen och de är klara att äta. Förvara i kyl max 4-5 dagar. Servera groddarna färska i en sallad med t.ex. en gräddfil eller yoghurtsås. Groddar är också gott på grovt bröd med KESO® cottage cheese och tomater.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem