Grillade spareribs

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Grillade spareribs

Grillade spjäll är alltid både lyxigt och gott!

Ingredienser

Revbensspjäll eller kamben
1⅕ kg
Salt
1 tsk

Grillsås:

3 msk
Chilisås av ketchuptyp
1 msk
Kinesisk soja
1 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Flytande honung
2 msk

Gör så här

  • Salta spjället och grilla det över glöd ca 10 min på varje sida.
  • Blanda en grillsås av smör-&rapsolja, chilisås, soja, ingefära och sambal oelek.
  • Pensla spjället på båda sidor med hälften av grillsåsen. Fortsätt grilla ca 5 min på varje sida.
  • Skär spjället i långa bitar längs med benen.
  • Rör ner honungen i grillsåsen och pensla på snittytorna och runt om. Grilla i ytterligare 5 min.
  • Servera med crème fraiche.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

766 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,1 g
Protein: 29,1 % 54,8 g
Fett: 64,2 % 55,6 g
Kolhydrater: 6,7 % 12,6 g
https://www.arla.se/recept/grillade-spareribs/