Grillad tonfisk med avokado- och chilikräm och salsa fresca

Grillad tonfisk med avokado- och chilikräm och salsa fresca

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(30 st)

Den heta avokadokrämen passar utmärkt med den grillade tonfisken. Servera med frisk salsa.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Avokado- och chilikräm:

Salsa fresca:

  • 500 g körsbärstomater, gärna olika färger
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar
  • 1 kruka färsk persilja
  • ½ krukor färsk koriander
  • 1 röd chili
  • rivet skal och saft av 2 lime
  • ½ dl olivolja
  • 1 krm salt
  • ½ huvuden isbergssallad
  • 1 rödlök
  • 4 hamburgerbröd

Medelhavsrub:

  • 1 tsk mortlade hela fänkålsfrön
  • 1½ msk vitlökspulver
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk chiliflakes
  • ½ msk sellerisalt

Gör så här:

Gör så här:

Börja med att blanda samman ingredienserna till ruben. Förvara i burk med lock.

Dela, kärna ur och skala avokadon. Kärna ur och hacka chilin. Mosa avokadon och blanda med lime, crème fraiche, chili och senap. Smaka av med salt.

Skär tomaterna i bitar. Skala och hacka vitlök och schalottenlök. Grovhacka persilja och koriander. Kärna ur chilin. Mixa ingredienserna till dressingen i en mixer. Blanda med tomaterna. Dela och skölj salladen. Skala och skiva rödlöken.

Pensla tonfisken med olivolja. Gnid in 2 msk av medelhavsruben och grilla på hög värme ½-1 min. Vänd fiskbitarna. lägg på ost och grilla ytterligare ½-1 min och låt osten smälta. Grilla bröden på båda sidor och lägg ihop med avokadokräm, sallad, rödlök och tonfisk emellan. Servera med salsa fresca.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 875 kcal
  • Protein: 49 g
  • Kolhydrater: 42 g
  • Fett: 55 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem