Grillad tonfisk med avokado- och chilikräm och salsa fresca
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Den heta avokadokrämen passar utmärkt med den grillade tonfisken. Servera med frisk salsa.
Ingredienser
|
Färsk tonfisk i 4 bitar
|
600 g |
|---|---|
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Medelhavsrub
|
2 msk |
| 4 skivor |
Tillbehör:
|
Isbergssallad
|
½ huvud |
|---|---|
|
Rödlök
|
1 |
|
Hamburgerbröd
|
4 |
Avokado- och chilikräm:
|
Avokados
|
3 |
|---|---|
|
Grön chilipeppar
|
1 |
|
Lime
|
rivet skal och saft av 1 |
| ½ dl | |
|
Dijonsenap
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 krm |
Salsa fresca:
|
Körsbärstomater, gärna olika färger
|
500 g |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Schalottenlökar
|
2 |
|
Färsk persilja
|
1 kruka |
|
Färsk koriander
|
½ kruka |
|
Röd chili
|
1 |
|
Lime
|
rivet skal och saft av 2 |
|
Olivolja
|
½ dl |
|
Salt
|
1 krm |
Medelhavsrub:
|
Mortlade fänkålsfrön
|
1 tsk |
|---|---|
|
Vitlökspulver
|
1½ msk |
|
Torkad oregano
|
1 msk |
|
Chili flakes
|
1 tsk |
|
Sellerisalt
|
½ msk |
Gör så här
Salsa fresca:
Tonfisken:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
955 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,1 g |
| Protein: | 24,7 % | 58 g |
| Fett: | 56,1 % | 60,6 g |
| Kolhydrater: | 19,2 % | 45,1 g |