Grillad tonfisk med avokado- och chilikräm och salsa fresca
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Den heta avokadokrämen passar utmärkt med den grillade tonfisken. Servera med frisk salsa.
Ingredienser
Färsk tonfisk i 4 bitar
|
600 g |
---|---|
Olivolja
|
2 msk |
Medelhavsrub
|
2 msk |
4 skivor |
Tillbehör:
Isbergssallad
|
½ huvud |
---|---|
Rödlök
|
1 |
Hamburgerbröd
|
4 |
Avokado- och chilikräm:
Avokados
|
3 |
---|---|
Grön chilipeppar
|
1 |
Lime
|
rivet skal och saft av 1 |
½ dl | |
Dijonsenap
|
1 tsk |
Salt
|
1 krm |
Salsa fresca:
Körsbärstomater, gärna olika färger
|
500 g |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
Schalottenlökar
|
2 |
Färsk persilja
|
1 kruka |
Färsk koriander
|
½ kruka |
Röd chili
|
1 |
Lime
|
rivet skal och saft av 2 |
Olivolja
|
½ dl |
Salt
|
1 krm |
Medelhavsrub:
Mortlade fänkålsfrön
|
1 tsk |
---|---|
Vitlökspulver
|
1½ msk |
Torkad oregano
|
1 msk |
Chili flakes
|
1 tsk |
Sellerisalt
|
½ msk |
Gör så här
Salsa fresca:
Tonfisken:
Näringsvärden, per port
Energi:
875 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 49 g |
Kolhydrater: | 42 g |
Fett: | 55 g |

