Grillad tomatsallad

Grillad tomatsallad

Betyg

(1 st)

En hastig grillning ger tomaterna och salladslöken djupare smaker. Använd gärna bifftomater som inte är helt mogna. Den ljumna salladen är god som förrätt tillsammans med grillat bröd eller som tillbehör till det mesta från grillen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 8 tomater
  • 4 salladslökar

Dressing:

  • 3 msk Arla® Klarifierat Smör
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk japansk soja
  • 1 krm salt

Gör så här:

Gör så här:

Grilla tomaterna ca 2 min på hög värme. Grilla salladslöken ca 1 min. Smält smöret och rör ner peppar, vinäger, soja och salt. Skär tomaterna och salladslöken i grova bitar och lägg på ett fat. Ringla dressingen över tomatsalladen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 140 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem