Grillad lax med chili, ingefära och koriander

Grillad lax med chili, ingefära och koriander

60+ min
En hel bit lax på grillen är enkelt till många och ger en saftigare fisk. Pressa över nygrillad citron vid servering, värmen ger citronen mer rund och snäll syra.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Ta bort eventuella ben från laxen.
  • Dela, kärna ur och finhacka chilin. Rör ihop ingefära, chili, koriander och salt med yoghurt.
  • Bred yoghurten över laxen. Låt gärna marinera ca 2 tim i kyl.
  • Grilla ca 15 min på indirekt värme under lock.
  • Servera med grillad lime och strö över lite mer hackad koriander.
Klart!
Energi:

380 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Lax med skinn
700 g
Färsk röd chili
½
Hackad färsk koriander
½ dl
Riven färsk ingefära
2 msk
1 dl
Salt
1 tsk
Lime
2