Grillad lax med chili, ingefära och koriander

Grillad lax med chili, ingefära och koriander

Betyg

(8 st)

60+ min

En hel bit lax på grillen är enkelt till många och ger en saftigare fisk. Pressa över nygrillad citron vid servering, värmen ger citronen mer rund och snäll syra.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Ta bort eventuella ben från laxen. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Rör ihop ingefära, chili, koriander och salt med yoghurt. Bred yoghurten över laxen. Låt gärna marinera ca 2 tim i kyl. Grilla ca 15 min på indirekt värme under lock. Servera med grillad lime och strö över lite mer hackad koriander.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 380 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 1 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem