
Grillad lax med rättikasallad och ostkräm
Grillad lax med len ostkräm och en fräsch sallad på rättika, blomkål och rädisor. Laxfilé med skinnet kvar är lättare att grilla.
Ingredienser
Antal portioner
- 600 g laxfilé med skinn
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
Rättikasallad:
- 200 g rättika
- 200 g blomkål
- 1 knippe rädisor
- 40 g rucola
- 2 msk grovhackad färsk gräslök
Dressing:
- 3 msk olivolja
- pressad saft av ½ citron
- 0,5 - 1 tsk flytande honung
Ostkräm:
-
200 g Apetina® vitost krämig hel bit
-
1 dl Arla Köket® crème fraiche
- rivet skal av ½ citron
- ½ krm svartpeppar
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
- Skala rättikan. Skiva rättika, blomkål och rädisor tunt, gärna på en mandolin. Rör ihop dressingen och blanda försiktigt med grönsakerna.
- Lägg rucolan på ett fat. Fördela grönsakerna på rucolan och strö över gräslöken. Mixa osten och tillsätt crème fraiche och citronskal. Smaka av med peppar.
- Skär laxen i fyra bitar, salta och peppra. Lägg laxen på grillen med skinnsidan uppåt. Vänd efter 2-3 min och grilla ytterligare 2-3 min.
- Servera laxen med salladen och krämen. Garnera ev med citronklyftor.
Näringsvärden, per port
- Energi: 570 kcal
- Protein: 39 g
- Kolhydrater: 7 g
- Fett: 42 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Sommar - ost 2014