Grillad lax med rättikasallad och ostkräm

Grillad lax med rättikasallad och ostkräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(12 st)

Grillad lax med len ostkräm och en fräsch sallad på rättika, blomkål och rädisor. Laxfilé med skinnet kvar är lättare att grilla.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g laxfilé med skinn
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Rättikasallad:

  • 200 g rättika
  • 200 g blomkål
  • 1 knippe rädisor
  • 40 g rucola
  • 2 msk grovhackad färsk gräslök

Dressing:

  • 3 msk olivolja
  • pressad saft av ½ citroner
  • 0,5 - 1 tsk flytande honung

Ostkräm:

Gör så här:

Gör så här:

Skala rättikan. Skiva rättika, blomkål och rädisor tunt, gärna på en mandolin. Rör ihop dressingen och blanda försiktigt med grönsakerna. Lägg rucolan på ett fat. Fördela grönsakerna på rucolan och strö över gräslöken. Mixa osten och tillsätt crème fraiche och citronskal. Smaka av med peppar. Skär laxen i fyra bitar, salta och peppra. Lägg laxen på grillen med skinnsidan uppåt. Vänd efter 2-3 min och grilla ytterligare 2-3 min. Servera laxen med salladen och krämen. Garnera ev med citronklyftor.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 570 kcal
  • Protein: 39 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Fett: 42 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem